×
امروز جمعه 19 اردیبهشت 1404 شمسی - May 09 2025 میلادی
اخبار ویژه

ارائه دو بسته پیشنهادی بخش خصوصی به رئیس جمهور | بیان دغدغه‌های تولید و تجارت | تاکید بر جایگاه مشورتی اتاق‌ها

اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، جمعی از روسای کمیسیون‌های تخصصی این اتاق و اتاق‌های سراسر کشور، مشاور رئیس اتاق ایران و دبیرکل این اتاق، روز گذشته مهمان رئیس‌جمهوری بودند تا هم از مشکلات فعالان بخش خصوصی، موانع تولید و تجارت خارجی بگویند و هم پیشنهادات خود را برای بهبود فضای کسب و کار مطرح کنند. در این نشست مطالبه اصلی نمایندگان بخش خصوصی بهبود روابط خارجی و رفع مشکلات FATF بود که با خبر خوب رئیس جمهور در اینباره همراه شد. مسعود پزشکیان در این جلسه از بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع تشخیص ملحت نظام خبر داد. همچنین دو بسته پیشنهادی بخش خصوصی درباره «جبران خسارت قطع برق و گاز واحدهای تولیدی» و  «راه اندازی سامانه شفافیت اقتصادی» به رئیس جمهور ارائه شد. در ادامه مشروح این دیدار را می خوانید.

با رفع محدودیت‌ها، صادرات غیرنفتی 3 برابر خواهد شد

در این دیدار، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه بیشتر واحدهای صنعتی و تولیدی کشور به دلیل نداشتن ارتباطات گسترده در بازارهای بین‌المللی، با ظرفیت 50 درصد یا کمتر مشغول فعالیت هستند، گفت: با رفع برخی محدودیت‌ها و اعمال حمایت‌های منطقی، می‌توانیم صادرات غیرنفتی را سه برابر کنیم.

صمد حسن‌زاده، این را هم گفت که امروز به طور جدی نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی داریم و تا زمانی که روابط اقتصادی کشور و روابط سیاسی با حفظ تمامی آرمان‌های ملی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای دنیا به صورت علمی و کارشناسی شده اصلاح نشود، کشورمان با خسارت‌های بسیار بزرگی مواجه خواهد شد.

دولت به اتاق ایران اعتماد کند

محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران هم در این دیدار گفت: اتاق ایران جایگاه مشورتی دارد. به اتاق ایران اعتماد کنید؛ مطمئن باشید که نتیجه این اعتماد را در جای مطلوب خود خواهید دید.

او با بیان اینکه توسعه اقتصادی کشور مردان توسعه‌ای می‌خواهد، افزود: اتاق ایران دارای بازوهای عملیاتی و اجرایی است. کمیسیون‌های تخصصی و اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌ها هر کدام ابزاری هستند که می‌توانند در نقطه‌نقطه کشور مؤثر باشند.

 

پیشنهاد ایجاد سامانه شفافیت اقتصادی

فرج‌الله معماری، رئیس اتاق سمنان، با تأکید بر اهمیت فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی و ترمیم روابط خارجی با کشورهای جهان، گفت: انجام مراودات مالی از طریق واسطه‌ها، باعث افزایش هزینه‌های تأمین مواد اولیه شده است. همچنین فروش کالا و انتقال پول را نیز با هزینه‌های بیشتر همراه کرده و قیمت تمام‌شده ما را در دنیا افزایش می‌دهد. در نتیجه با تداوم این وضع ما از عرصه رقابت خارج خواهیم شد.

معماری با بیان اینکه ناترازی 25 هزار مگاواتی برق زائیده عملکرد دو دهه گذشته است، ادامه داد: در نتیجه این ناترازی فعلی، در دو دهه آینده از نظر دانش فنی و تکنولوژی دچار فقر خواهیم شد و بازارهای آینده دنیا را هم به دلیل قیمت بالا و کیفیت پایین محصولات خود، از دست خواهیم داد.

او به موضوع فساد و رانت در کشور اشاره کرده و با پیشنهاد ایجاد «سامانه شفافیت اقتصادی»، گفت: این سامانه یکی از کلیدی‌ترین ابزارها برای مقابله با فساد، افزایش اعتماد عمومی و بهبود کارایی اقتصادی است. این سامانه می‌تواند در اقتصاد ایران به‌عنوان ابزاری محوری برای ایجاد فضای شفاف و کاهش انحصارات و رانت‌ها عمل کند.

به گفته رئیس اتاق سمنان، سامانه شفافیت اقتصادی می‌تواند با ترکیب فناوری‌های پیشرفته، مدیریت متمرکز، و همکاری بین‌نهادی به مبارزه با فساد و رانت‌خواری در اقتصاد ایران کمک کند. ایجاد نهادی مستقل برای مدیریت این سامانه، به همراه شفاف‌سازی تخصیص منابع و تسهیلات، گام مهمی برای بهبود اعتماد عمومی و تقویت فضای رقابتی خواهد بود.

در این نشست، بسته پیشنهادی رئیس اتاق سمنان درباره سامانه شفافیت اقتصادی، به رئیس جمهور تقدیم شد.